De Rudder Logistics Groep

Sinds 1978 is dit transportbedrijf een vaste waarde in de Benelux en daarbuiten. Dankzij het splinternieuwe magazijn van 16 500 m² kan de De Rudder groep verder inspelen op de noden van de markt.

“Snelheid, flexibiliteit en communicatie zijn de drie pijlers van onze organisatie”, aldus Mark Jumpertz, die het interne IT-beheer op zich neemt. “Om deze pijlers te ondersteunen is een efficiënte en uiterst betrouwbare IT omgeving vereist. EFFIX speelt hierin een sleutelrol.”

Voor de bouw van het nieuwe magazijn was EFFIX reeds onze IT-partner. Omdat ze steeds een gigabyte verder denken dan de rest deden we uiteraard beroep op hen om, samen met de nieuwbouw, ook het IT-park onder handen te nemen.

Eén van de uitdagingen was om het volledige magazijn van 16 500 m² te voorzien van een perfect werkende WiFi dekking zodat pickingen vlot kunnen verlopen. Doordat het magazijn tot op de nok gevuld kan zijn met metalen voorwerpen was dit een niet te onderschatten opdracht, die EFFIX tot een goede einde heeft gebracht.

Om het WiFi netwerk operationeel te maken in het nieuwe magazijn was uiteraard een betrouwbaar backbone netwerk vereist. Dit netwerk, waarbij de tientallen switches onderling aan elkaar gekoppeld zijn door middel van glasvezelverbindingen, is redundant uitgevoerd waardoor de continuïteit van onze onderneming gegarandeerd is.

Bij een nieuw gebouw hoort natuurlijk ook een nieuwe technische ruimte, het zenuwcentrum van onze IT infrastructuur. In deze ruimte komen alle verbindingen samen op de redundante core switches die op hun beurt gekoppeld zijn aan onze firewallcluster. Dankzij deze doordachte oplossing is er ook steeds connectie met het internet, want ook deze verbindingen zijn redundant uitgevoerd.

In de technische ruimte zijn uiteraard ook onze servers gehuisvest. Deze zijn voorzien van de laatste technologieën en van high availability waardoor onze werknemers steeds vliegensvlug en zonder onderbrekingen onze klanten van dienst kunnen zijn.

Het samenhangende, flexibele en perfect op elkaar ingespeelde team van EFFIX zorgt ervoor dat de samenwerking met hen steeds vlekkeloos verloopt. Hun gestructureerde werking en no-nonsense aanpak zorgt er tevens voor dat problemen permanent worden opgelost en dat IT-gerelateerde struikelblokken tot het verleden behoren.

EFFIX, onze partner in betrouwbare en duurzame IT-oplossingen op maat!

drgroup

EFFIX neemt Infra Business RIS over

Door de overname van de hosting diensten (Infra Business) van RIS kunnen KMO’s nu bij ons terecht voor een totaalpakket aan ICT-diensten, van domeinregistratie, hosting en Cloud, tot complete (multisite-)netwerkstructuren.
Lees meer