WatchGuard-M440-ft

“WatchGuard is een uitbreidbare oplossing voor kleine bedrijven tot ondernemingen met 10.000+ medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 zijn er meer dan 600.000 WatchGuard  firewall’s wereldwijd ingezet. Vandaag meer dan 15.000 toegewijde partners achter onze producten in 120 landen. WatchGuard is gevestigd in Seattle, Washington, met kantoren in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Asia Pacific.”

Een firewall kun je zien als een elektronische portier. De firewall staat tussen het eigen netwerk en een ander netwerk en bepaalt of ingaand en uitgaand verkeer is toegestaan. Op basis van bepaalde criteria wordt toegang tot het eigen netwerk of contact met een ander netwerk (niet) toegestaan. De firewall beschermt dus het eigen netwerk zodat aanvallen van hackers en crackers (computerkrakers) verijdeld worden. De firewall kan aldus beschouwd worden als een soort muur met verschillende ingangen voor opgevraagde of u toegestuurde informatie. Deze soorten informatie en nog andere zijn allen afkomstig van verschillende IP adressen. Met uw firewall kunt u bepalen welke poorten voor welke IP adressen open staan.

Wanneer u echter niet over een firewall beschikt, dan staat de virtuele deur wagenwijd open voor iedereen die binnen wil. Uw Watchguard is niet alleen de sleutel op de deur, maar beschikt over tal van andere beveiligingsopties.

WatchGuardONE-Gold-Partner

Wg_small_lion_1

 

Wanneer u een on-site mailserver heeft, kan uw XTM appliance inkomende/uitgaande mails scannen op virussen/spam met behulp van de spamBlocker service. Hierdoor hoeven uw medewerkers niet alle dagen talloze mails te verwijderen en kunnen ze zich concentreren op legetieme mails. Met behulp van Recurrent Pattern Detection (RPD™) worden spam aanvallen gedetecteerd nog voor dat ze wereldwijd gekend zijn.

spamblocker

Met behulp van Application Control is het mogelijk om het gebruik van bepaalde applicaties in kaart te brengen en om deze te blokkeren indien gewenst. Denk hierbij een P2P programma’s die veel bandbreedte verbruiken.

app_control

Op de meeste computers staat reeds een anti-virus geïnstalleerd, maar wat bijvoorbeeld met mobile devices? Of een apparaat dat reeds geïnfecteerd is en die verbinding maakt met uw netwerk? Gateway AntiVirus is een volledig antivirus oplossing die rechtstreeks alle verkeer scant op virussen, spyware, malware,…

gate_antivirus

Intrusion Prevention Service werkt op de applicatielaag van de firewall. Hiermee kunnen bijvoorbeeld SQL injecties, cross-site scripting, spyware direct gedetecteerd en onschadelijk gemaakt worden.

ips

Met WebBlocker bent u de baas over welke websites er door wie kunnen worden geraadpleegd. Websites worden in verschillende categorieën opgedeeld die toegelaten/geblokkeerd kunnen worden.

web

APT Blocker werkt samen met een sandbox systeem in de datacenters van Watchguard om het gedrag van gedownloade programma’s/bezochte webpagina’s te controleren. Wanneer er vreemde activiteit uit voortkomt kan dit tegengehouden worden zodat uw systeem niet geïnfecteerd raakt. Dit allemaal real-time zodat u geen vertraging merkt.

apt

EFFIX neemt Infra Business RIS over

Door de overname van de hosting diensten (Infra Business) van RIS kunnen KMO’s nu bij ons terecht voor een totaalpakket aan ICT-diensten, van domeinregistratie, hosting en Cloud, tot complete (multisite-)netwerkstructuren.
Lees meer